سوگند

سوگند جان تا این لحظه 11 سال و 1 ماه و 1 روز سن دارد

رعایت نکات ایمنی هنگام غذا خوردن کودکان

رعایت نکات ایمنی هنگام غذا خوردن کودک

رعایت نکات ایمنی هنگام غذا خوردن کودک ۱- کودک را هنگام غذا خوردن تنها نگذارید.

غذا خوردن کودک,نکات ایمنی

رعایت نکات ایمنی هنگام غذا خوردن کودک

 همیشه یک نفر باید ( حتی تا ۳ سالگی)‌ بر غذا خوردن کودک نظارت داشته باشد.
۲- او را بنشانید و غذا بدهید . مراقب جویدن غذا و بلعیدن او باشید.
۳- همزمان با افزایش دندانهای کودک ، غلظت و سفتی غذا را بیشتر کنید و غذاهایی بدهید که قابل جویدن باشد.
۴- مواد غذایی که احتمال دارد باعث خفگی کودک شود مانند سوسیس، شکلات، آب نبات ، تخمه و آجیل ، انگور و تکه های درشت گوشت را در دسترسش قرار ندهید.
۵- هنگام دندان در آوردن اگر برای بی حسی لثه دارو استفاده می کنید سعی کنید نزدیک زمان غدا خوردن نباشد چون باعث بی حسی ماهیچه های گلو می شود و بلعیدن غدا را مشکل می کند.
۶- اگر کودک در اتومبیل یا در کالسکه در حال حرکت است به او غذا ندهید.


تاریخ : 19 اسفند 1392 - 18:13 | توسط : مامان و بابای سوگندجون | بازدید : 1843 | موضوع : وبلاگ | یک نظر

علت فحش دادن در کودکان

جمعی‌ از والدین‌ می‌ گویند، ما که‌ این‌ حرف های‌ زشت‌ را بر زبان‌ نمی‌ آوریم، پس‌ چگونه‌ فرزندمان‌ چنین‌ حرف هایی‌ می‌ زند؟! در نهایت‌ نیز این‌ سۆال‌ برایشان‌ مطرح‌ است‌ که.........

فحش دادن در کودکان
امروزه‌ بسیاری‌ از والدین‌ نگران‌ بددهانی‌ یا بدزبانی‌ فرزندانشان هستند و از خود می ‌پرسند که‌ آنها این‌ صحبت ها را چگونه‌ یاد گرفته ‌اند؟ چرا این‌ اتفاق‌ برای‌ فرزند ما افتاده؟ آیا خودمان‌ مقصر بوده‌ایم؟ جمعی‌ از والدین‌ می‌ گویند، ما که‌ این‌ حرف های‌ زشت‌ را بر زبان‌ نمی‌ آوریم، پس‌ چگونه‌ فرزندمان‌ چنین‌ حرف هایی‌ می‌ زند؟! در نهایت‌ نیز این‌ سۆال‌ برایشان‌ مطرح‌ است‌ که‌ چه‌ باید کرد تا کودک‌ فحش دادن ,این‌ عادت‌ ناپسند را ترک‌ کند. در این‌ نوشتار به‌ علل‌ اصلی‌ بدزبانی‌ و فحش دادن در کودکان و راه‌ حل هایی‌ برای‌ رفع‌ آن‌ اشاره‌ شده‌ است.

علت‌های فحش دادن در کودکان
بسیاری‌ از اعمال‌ بچه‌ها از عملکرد والدین‌ نشأت‌ می‌ گیرد. کودکان‌ رفتارهای‌ پدر و مادر را به‌ طور ناخودآگاه‌ درونی‌ می‌ کنند. رفتارهای‌ درون ‌فکنی‌ شده‌ جزو معیارهای‌ نهادینه ‌شده‌ کودک‌ قرار می‌ گیرند و سپس‌ او مطابق‌ این‌ معیارها عمل‌ می‌ کند؛ به‌ این‌ فرآیند همانند سازی‌ می‌ گویند. کودک‌ والدین‌ خود را به‌ عنوان‌ اولین‌ الگوهای‌ زندگی‌ می ‌پذیرد و چون‌ به‌ آنها عشق‌ می‌ ورزد و آنان‌ را سمبل هایی‌ قوی‌ می ‌داند، رفتار والدین‌ برای‌ او شاخص‌ و الگو قرار می‌ گیرد.

گاهی‌ بین‌ درون‌ فکنی‌ یک‌ رفتار و بروز آن‌ فاصله‌ زمانی‌ وجود دارد؛ برای‌ مثال، کودک‌ گفتاری‌ ناپسند را ماهها قبل‌ از زبان‌ پدر یا مادر شنیده، اما برون‌ ریزی‌ آن‌ امروز صورت‌ می ‌گیرد. این‌ مدت‌ به‌ تشخیص‌ کودک‌ و شرایط‌ او بستگی‌ دارد که‌ چه‌ زمان، چگونه‌ و در برابر چه‌ کسی‌ کلام‌ زشت‌ را به‌ کار برد.

در بعضی‌ خانواده‌ها، والدین‌ با فرزندان‌ خود بسیار خصمانه‌ رفتار می‌ کنند و در عین‌ حال‌ آنان‌ را آزاد می ‌گذارند. به‌ این‌ گروه‌ از پدر و مادرها، والدین‌ خصمانه‌ آزاد گذارنده‌ می ‌گویند؛ آنها خود از حرف های‌ زشت‌ استفاده‌ می ‌کنند و فرزندان‌ نیز آزادند که‌ این‌ گونه‌ عبارات‌ را به‌ کار برند. یعنی‌ هیچ‌ اقدامی‌ در جهت‌ جلوگیری‌ از این‌ رفتار به‌ عمل‌ نمی‌ آید؛ و یا از نظرتربیتی هیچ‌ گونه‌ تدبیری‌ از طرف‌ والدین‌ برای‌ ترک‌ فحش دادن در بچه‌ ها صورت‌ نمی‌ گیرد.

ذکر این‌ نکته‌ ضروری‌ است‌ که‌ چه‌ والدین‌ حرف های‌ زشت‌ را به‌ فرزند خود بگویند و چه‌ در حضور او در برابر فرد دیگری‌ این‌ گونه‌ گفتار را به‌ کار ببرند، کودک ، آنها را می‌آموزد و به‌ وقت‌ نیاز بر زبان‌ می‌آورد.
فحش دادن در کودکان و ارتباط آن با اطرافیان
از دیگر علت های‌ یادگیری‌ کلام‌ زشت و فحش، ارتباط‌ کودکان‌ با دوستان‌ و با بچه ‌های‌ دیگر است. بسیاری‌ اوقات‌ کودکان‌ عامل‌ فحش یا بدزبانی‌ یکدیگرند. در مهد کودک ، مدرسه ، کوچه‌ و هر جای‌ دیگری‌ که‌ بچه‌ ها فرصت‌ بازی و به ‌خصوص‌ درگیری‌ با هم‌ را پیدا کنند، ممکن‌ است‌ این‌ بدآموزی‌ صورت‌ بگیرد.

از دیگر عوامل‌ بروز فحش یا بدزبانی‌ در بچه‌ها ، به کارگیری‌ کلام‌ زشت‌ به‌ عنوان‌ اعتراض‌ است. کودک‌ با بر زبان ‌آوردن‌ این‌ گونه‌ حرف ها اعتراض‌ خود را نشان‌ می‌دهد؛ این‌ نوعی‌ رفتار تلافی‌ جویانه‌ است‌ که‌ بعضی‌ کودکان‌ در پیش‌ می‌ گیرند. آنها احساس‌ می‌ کنند، فقط‌ با ادای‌ این‌ گونه‌ کلمات‌ است‌ که‌ تخلیه‌ می‌ شوند و می ‌توانند نارضایتی‌ خود را نشان‌ دهند.
فحش دادن در کودکان و ارتباط آن با خنده اطرافیان
گاهی‌ که‌ کودک‌ خردسال‌ برای‌ اولین ‌بار از کلمات‌ زشت‌ استفاده‌ می‌ کند، موجب‌ خنده‌ و مزاح‌ اطرافیان‌ می‌ شود. این‌ گونه‌ برخورد از همان‌ ابتدا برای‌ او حکم‌ تشویق‌ به‌ انجام‌ این‌ رفتار را خواهد داشت‌ و به ‌تدریج‌ به‌ آن‌ عادت‌ می‌ کند.

در پاره‌ای‌ از موارد نیز کودکان‌ با بر زبان ‌آوردن‌ حرف های‌ زشت‌ می توانند به‌ خواسته‌ های‌ خود برسند. بنابراین‌ بدزبانی‌ را راهی‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ خود تلقی‌ می ‌کنند و در درازمدت‌ جزو رفتار آنان‌ خواهد شد.

راه‌ حل‌های پیشنهادی برای جلوگیری از فحش دادن در کودکان
در این بخش  برای کودکانی که فحش می دهند ، روشهای درمانی را مورد بحث قرار می دهیم، که معمولا این کودکان بسیار لجباز و خشن هستند:

** والدین باید به طور کلی ناسزاگویی را ترک کنند همچنین به کودک توضیح دهند که رفتار قبلی آن ها صحیح نبوده است.

** کنترل محیط و تعاملات کودک بسیار حائز اهمیت است باید با دور کردن کودک از محیط های ناسالم، دوستان و رفت و آمدهای مناسبی را نیز جایگزین کرد. مناسب تر است که والدین به طور ویژه از 2 سالگی یعنی زمانی که کودک تقلید کلامی رو به پیشرفتی را نشان می دهد به این نکته توجه داشته باشند.

** والدین با دقت بیشتری کارتون ها، فیلم ها و بازی های رایانه ای را برای کودکانشان انتخاب کنند.

** روش های سختگیرانه والدین، رفتارهای پرخاشگرانه به خصوص ناسزاگویی کودک را افزایش می دهد، تغییر شیوه های تعامل با کودک از تثبیت این رفتار جلوگیری می کند.
کودک

** در مقابل فحاشی کودک هیچ گونه واکنشی نشان ندهید و کاملا حرکات او را نادیده بگیرید تا حس کنترل کردن دیگران در او تقویت نشود.
 
** با شنیدن حرف های زشت کودک نخندید، بلکه با او صحبت کنید و برایش توضیح دهید هر روزی که حرف های ناپسند نزند یا درمهمانی ها این رفتار را نداشته باشد پاداش خواهد گرفت.

** باید در پی ایجاد کردن موقعیت هایی باشید که کودک احساس نشاط و دوست داشتنی بودن را تجربه کند. در چنین مواردی باید به درمان حالات افسرده وار او نیز بپردازیم. این حس را باید در تمامی تعاملات بگنجانید تا از افسردگی و اضطراب او بکاهید.
 
یک نکته قابل تامل در باب فحش دادن کودکان
چنان چه ناسزاگویی همراه با لجبازی یا تحرک بیش از حد باشد و کودک خشونت زیادی را نیز ابراز کند مراجعه به روان پزشک کودکان توصیه می شود زیرا ممکن است استفاده از الفاظ ناپسند تنها بخشی از یک مشکل عمده تر باشد.


تاریخ : 19 اسفند 1392 - 18:11 | توسط : مامان و بابای سوگندجون | بازدید : 1335 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

کد.م مواد غذایی رو تا زیر یکسال ممنوع است

به طور كلي تا پيش از پايان يك سالگي مصرف مواد زير براي كودك توصيه نمي شود: عسل غير پاستوريزه، شير پاستوريزه، پنير، سفيده تخم مرغ، شكلات، ميگو، بادام زميني، فلفل و ادويه جات، ترشي ها، نمك، نوشابه هاي گازدار، آب ميوه هاي صنعتي، از ميوه ها خربزه، كيوي، انواع توت (توت سفيد، توت فرنگي، شاه توت، تمشك)، آلبالو، گيلاس، از حبوبات لپه و نخود، از گروه سبزي ها اسفناج و كلم. در تهيه غذاي كمكي، ارجحيت با غذاي خانگي است يا غذاي كمكي تجاري؟ غذاي كمكي خانگي كه در خانه تهيه مي شود بر آنچه كه به صورت تجاري و در قوطي هاي آماده در دسترس خانواده ها قرار مي گيرد ارجحيت دارد زيرا اگر چه غذاهاي كمكي تجاري مزايايي دارند از جمله: تا زماني كه در قوطي باز نشده است تميز و بهداشتي هستند. تهيه كردنشان آسان است. بيشتر كودكان طعم آنها را دوست دارند. بعضي از آنها نيز مخلوط بسيار خوبي از مواد مغذي هستند. ولي مضراتي نيز دارند كه به آنها اشاره مي شود: خيلي گران هستند و در مقايسه با هزينه غذاي كمكي كه در خانه تهيه مي شود قابل مقايسه نيستند. ممكن است در آب سرد نجوشيده حل شوند لذا در مناطقي كه آب آلوده است احتمال بيماري زياد تر خواهد شد. اكثر اوقات براي نگهداري آنها موادي اضافه مي كنند كه براي شير خوار مناسب نيست. نحوه نگهداري آنها در كشتي، گمرك، انبارهاو مغازه ها نامعلوم است. طعم آن با طعم غذاهاي خانواده متفاوت است و در سفره هيچ خانواده اي غذاي كمكي تجاري ديده نمي شود. به كودكان زير يكسال سفيده تخم مرغ ندهيد تخم مرغ منبع خوبي از پروتئين، ويتامين دي، ويتامين ها و املاح ضروري است و مي تواند به عنوان يك ماده غذايي مهم در برنامه غذايي افراد وجود داشته باشد. اما شايد بهتر باشد تا كودكان را از بهره اين ماده غذايي مهم و غني دور نگه داريم.آكادمي كودكان آمريكا اعلام كرده كه مواد مغذي كه همه افراد در هر سني كه باشند مي توانند از تخم مرغ و سفيده تغذيه كنند و حتي مصرف آن براي كودكاني كه خوردن جامدات را شروع كرده اند، بلامانع است، اما متخصصان و پزشكان كودكان نظري متفاوت تر دارند. از آنجايي كه سفيده تخم مرغ حساسيت زا است، پزشكان توصيه مي كنند كه تخم كامل به كودكان زير يكسال داده نشود. پزشكان معتقدند كه دادن زرده تخم مرغ به كودكان 8 تا 10 ماهه مشكلي ايجاد نمي كند اما بهتر است سفيده تخم مرغ با توجه به حساسيت زا بودنش، با مشورت با پزشك و يا با احتياط به كودك داده شود.اگر والدين به كودك خود سفيده تخم مرغ دادند بهتر است بعد از اولين تغذيه با سفيده تخم مرغ، به مدت 2 يا 3 روز كودك خود را تحت نظر بگيرند و اگر متوجه بروز نشانه حساسيت شدند، به پزشك مراجعه كنند و دادن سفيده تخم مرغ را به كودكشان تا زماني كه پزشك متخصص اجازه نداده، متوقف كنند.اسهال، استفراغ از جمله مشكلات آلرژيكي هستند كه كودكان بر اثر مصرف سفيده تخم مرغ ممكن است به آن دچار شوند.همچنين بهتر است، مصرف تخم مرغ از 8 ماهگي و به اندازه يك نخود كوچك آغاز شود و در 9- 10ماهگي به يك تخم مرغ كامل برسد. بنابراين مصرف بيش از حد تخم مرغ به كودكان زير يك سال نيز توصيه نمي‌شود


تاریخ : 25 آبان 1392 - 23:14 | توسط : مامان و بابای سوگندجون | بازدید : 984 | موضوع : وبلاگ | 2 نظر

ایمنی حمام، قابل توجه مامان هایی که میخوان بچه شون رو ببرن حموم

حمام مانند آشپزخانه مي تواند يك مكان خطرناك براي كودكِ شما باشد. موارد زير مي توانند به شما كمك كنند تا سلامت و امنيت كودك خود را تامين كرده و جلوي مشكلات احتمالي را بگيريد. - يك قفل محكم را در ارتفاع بالا بر در حمام نصب كنيد و هنگامي كه از حمام استفاده نمي كنيد درب آن را قفل كنيد. - ابزار و دستگاههاي تيز را از حمام خارج كنيد. بهتر است تيغها، قيچي ها، سشوار و ساير لوازم از اين قبيل را در اتاق خواب والدين و يا در يك قفسه دور از دسترس كودك نگهداري كنيد. - داروها (داروهاي ضداسيد، قرصهاي آهن، لوازم آرايش، محلولهاي دهانشويه و هر محلول شستشو يا ضدعفوني كننده ديگري كه در حمام مي گذاريد) را دور از دسترس كودك و در يك محل امن قرار دهيد. - درجه آبگرمكن يا شوفاژ را بالاتر از 50 درجه سانتيگراد قرار ندهيد. هرچه دماي آب پايين تر باشد احتمال بروز سوختگي در هنگام استحمام كاهش پيدا مي كند. در صورت برخورد آب جوش يا داغ با بدن كودك تنها سه ثانيه كافي است تا پوست او به شدت دچار سوختگي شود. - هميشه هنگام استحمام ابتدا شير آب سرد را باز كنيد تا احتمال بروز سوختگي كاهش يابد. - يك تكه موكت يا حصير غيرلغزنده را براي جلوگيري از سقوط و افتادن در حمام قرار دهيد. - هرگز كودك خود را حتي براي يك دقيقه در حمام تنها نگذاريد. در صورتي كه زنگ خانه زده شد و مي خواهيد كه در را باز كنيد يك حوله دور كودك پيچيده و او را با خود ببريد. اگر مي خواهيد كه به تمام تماسهاي تلفني خود پاسخ دهيد يك تلفن سيار به داخل حمام ببريد. - به كودك خود ياد بدهيد كه در تمامِ طول استحمام داخل وان حمام بنشيند. شما بايد اين حرف را چندين بار با آرامش تكرار كنيد تا نهايتا نتيجه دهد.


تاریخ : 25 آبان 1392 - 23:13 | توسط : مامان و بابای سوگندجون | بازدید : 993 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

زیباترین آرزو

اگر خداوند فقط و فقط تکه‌ای زندگی در دستان من میگذارد٬به هر کودکی دو بال هدیه می دادم٬رهایشان می کردم تا خود بال گشودن و پرواز را بیاموزند.

 گابریل گارسیا مارکز


تاریخ : 29 شهریور 1392 - 05:28 | توسط : مامان و بابای سوگندجون | بازدید : 837 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید



مشاوره، آموزش، طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی